Mie met boontjes, pindasaus en kip

Een recept dat in de basis van 24kitchen komt. Maar omdat ‘er kinderen’  mee eten is het minder pittig.

De maaltijd bestaat uit 4 componenten: Mie, Groente, Kip en pindasaus.Begin zo vroeg mogelijk met het marineren van de kip: Snij de kippedij in mooie stukjes. Voeg dit samen met wat ketjap, olie, een fijngesneden sjalotjes, wat citroenzest en het sap van een halve citroen. Roer af en toe door.

Zorg voor verse, halve sperziebonen. Kant en klaar of even afgehaald en gehalveerd.

Snij een nieuw sjalotje fijn en snij meteen een rode paprika fijn. Bak eerst het sjalotje even aan in wat olie in een gewone pan (met deksel) en voeg vervolgens de paprika toe. Voeg ook een teen knoflook toe. Voeg na korte tijd de sperziebonen toe, bak heel even mee en giet er vervolgens een klein kopje water bij. Laat dit 10 minuten koken tot de sperziebonen beetgaar zijn. Snij een lente-uitje fijn en voeg in de laatste minuten toe.

Bak ondertussen de stukjes kip een 10 minuten bruin in een pan (je kunt er eerst satestokjes van maken, maar dat is niet nodig en kost extra tijd).

Kook de mie volgens de verpakking en giet af. Chinese wokmie is lekkerder dan ‘nestjes noedels’ ofzo.

Nu heb je even tijd voor de pindasaus: Snij en fruit een sjalotje in wat olie. Voeg een kop melk toe en laat dit koken. Voeg ondertussen een flinke scheut ketjap en 2 eetlepels bruine basterdsuiker toe. Los 3 eetlepels pindakaas op in de melk en laat even zachtjes pruttelen. Als de saus langzaam bindt, kun je met wat melk of extra pindasaus de dikte bepalen.

Schep op een bord de mie, daarop de afgegoten groente. Doe er wat stukjes kip bij en geef een lekkere klodder pindasaus. Voeg als je dat wilt zelf wat sambal (badjak) toe aan de pindasaus.

Eet smakelijk.

 

 

 

Flattr this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *