Pasta met rauwe ham en champginonroomsaus

Heerlijke pasta die na heel wat mutaties erg lekker is geworden. We zijn hierin ‘gegroeid’:

Kook pasta in ruim kokend wat. Snijd ondertussen een ui, wat bosuitjes, een courgette en kastanjechampignons. Bak dit allemaal aan in een beetje olijfolie en zet het wat lager. Voeg er een klein beetje Tijm en Peterselie aan toe, samen met wat peper en laat het langzaam doorgaren.

Snijd ondertussen de rauwe ham (ik vraag bij de slager altijd een wat dikkere plak). Voeg een half bakje mascarpone toe en laat dit in de saus smelten. Voeg op het laatst de ham toe, zodat deze wel wat gaart, maar niet meebakt. Zout is niet nodig, want de ham is van zichzelf zout.

Pasta afgieten en door de roomsaus roeren en opdienen. Eet smakelijk!

Flattr this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *