BBQ toetje: Perzik of Nectarine

perziktoetjeGeinspireerd op Ron Blaauw een overheerlijk toetje van de barbecue en een prima hapje om een lekkere maaltijd mee af te sluiten: Neem per persoon een rijpe perzik of nectarine (persoonlijk vind ik de nectarine lekkerder, maar probeer het zelf even..)

Halveer de perzik en verwijder de pit. Maak een klein bakje van aluminiumfolie en zorg dat de twee halfjes netjes naast elkaar liggen. Verdeel een flinke schep bruine basterdsuiker over de bovenkant en zet dit geheel op de warme barbecue (of grillpan in de winter). Laat een kwartiertje voorzichtig doorwarmen. Hij moet zeker niet verbranden.

Klop in de tussentijd slagroom met de merg van een vanillestokje en voldoende suiker redelijk stijf.

Haal het fruit van de barbecue als het suiker goed is gesmolten. Leg de halfjes op een bordje met een flinke klodder vanilleroom eroverheen. Bij de perziken moet je het velletje niet opeten. Serveer met een gebaksvorkje en -lepeltje.

Smullen!!

Flattr this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *