Couscous met Lam

Dit is een heerlijke variant van Couscous. Het is een variant die is samengesteld uit enkele recepten die ik tegenkwam en de combinatie is heerlijk!

Hier is het gecombineerd met een lamskarbonade, maar je kunt dat natuurlijk vervangen.

Al met al kan het eten met 20 minuten op tafel staan!

 

De maaltijd bestaat uit drie componenten: De couscous, de lamskarbonade (of lamsrack of een andere variant) en het sausje.

Voor de couscous heb je een rode paprika, een flinke ui, twee tenen knoflook, (verse) dadels, platte peterselie, koriander (ik ben er geen fan van dus gebruik een minieme hoeveelheid en zet de rest gesneden op tafel), wat (geroosterde) amandelschaafsel en pijnboompitten en natuurlijk couscous en wat olie.

Voor de saus heb je humus nodig (met aubergine is lekker), een flinke scheut yoghurt en wat citroensap.

En natuurlijk een gemarineerd stukje lam.

Zet een pannetje water op (voor 250g couscous zet je 250ml water op). 250g is voldoende voor 2 à 3 personen.

Maak eerst het sausje: Voeg de humus en de yoghurt samen in een verhouding 2:1 en voeg wat citroensap en een snufje peper toe. Roer dit goed door en zet het weg.

De lam heeft een minuut of tien nodig in een grillpan, dus dat is precies genoeg om de rest ook te maken als je dat redt; begin anders iets eerder met de groenten. Bak de knoflook en ui glazig en voeg de paprika toe. Bak dit even goed door en voeg de peterselie en koriander toe. Als alles gebakken is zet je het vuur heel laag en roer je er drie fijngesneden dadels door (liefst zonder schilletje), samen met de pijnboompitten en het amandelschaafsel. Laat dit rusten.

De couscous heeft ongeveer 5 minuten nodig om te wellen: Doe dit bij het water en zet het vuur uit. Goed roeren en rustig laten staan.

Als je lam bijna goed is, roer je de couscous goed los met een vork en doe je er een scheut olie door. Lekker doorroeren en het groenteprutje erdoor roeren.

Leg alles op een bord: Een mooie schep couscous (met een serveerring krijg je een mooi taartje), leg de lam erop en geef gul enkele lepels saus erbij. Afmaken met een beetje gesneden koriander en peterselie en een dadel erbij.

Eet smakelijk!!

Flattr this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *