Couscous met gehakt in tomatensaus

Een heerlijk recept, wat ook onze kleine bijzonder lekker vindt. Je bent heel even bezig om de gehaktballetjes aan te braden, maar binnen een half uur moet het lukken.

Dit is een recept voor 3 a 4 personen

Hak in een blender een uitje, twee tenen knoflook, wat (gedroogde) koriander en een klein handje pijnboompitten fijn.

Neem 400 g gehakt, doe er een ei, wat broodkruim (paneermeel) en het uienmengsel doorheen. Goed kneden. Maak gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.

Neem een middelmatige pan en doe daar een pot tomaten-basissaus (met knoflook, of een andere smaak) in. Ik neem meestal een fles Sugo Casa van Grand’Italia. Warm deze langzaam op en zet hem laag. Zet inmiddels ook een pannetje met 250ml water op en breng het aan de kook. Laat dit niet doorkoken.

Doe in een koekepan een beetje margarine en bak de gehaktballetjes voorzichtig even rondom bruin. Ik doe het meestal in twee porties. Neem de balletjes, als ze gaar zijn, met een schuimspaan uit de boter en doe ze bij de tomatensaus en laat ze daarin doorgaren.

Haal het pannetje water van het vuur en voeg er 250 g couscous aan toe. 2 a 3 minuten laten wellen met de dekstel erop.

Hak nog wat pijnboompitten, (grote) rozijnen en een klein beetje citroensap door elkaar.

Roer de couscous los en giet er een flinke scheur olijfolie doorheen en roer dit door. Neem nu het rozijnenmengsel en roer dit gelijkmatig door de couscous. Als het nog te klonterig blijft, moet je nog wat olijfolie toevoegen.

Roer door humus limoen koriander wat (Griekse) yoghurt, dat is er lekker bij.

Schep de couscous op grote borden en schep er de gehaktballetjes en de tomatensaus overheen. Geniet ervan!

20120210

Flattr this!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *